Hitelek

Az önkormányzatok igényeinek a legmegfelelőbb hiteltermékünk az önkormányzati folyószámla-hitel, amellyel jól áthidalható a bevételek és kiadások eltérő ütemezéséből fakadó fizetési nehézségek.

Folyószámla hitel:

 

Az önkormányzatok igényeinek a legmegfelelőbb hiteltermékünk az önkormányzati folyószámla-hitel, amellyel jól áthidalható a bevételek és kiadások eltérő ütemezéséből fakadó fizetési nehézségek.

 

A szerződéskötés során a Takarékszövetkezet az Önkormányzat számára is hitellimitet (hitelkeretet) állapít meg. A limit megállapítás díjtalan. A limit megállapításkor figyelembe vesszük az Önkormányzat fennálló (átvállalást igénylő) hiteleit, éves pénzügyi tervébe beállított hiteligényét, valamint a közösen meghatározott biztosítékok körét. A hitellimitet évenként vizsgáljuk felül. 


A hitellimit terhére történő kölcsönfolyósítás illetve bírálati idő 5 munkanap, a kérelem benyújtását követően. A hitelbírálatért a Takarékszövetkezet díjat nem számol fel.

 

MFB hiteltermékek:

 

  • MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram
  • MFB Vállalkozásfinanszírozási Program
  • Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram


Az MFB hiteltermékek leírását a csatolt dokumentumoknál töltheti le:

 

Bővebb információt az MFB honlapján olvashat.

 

Egyéb hiteltermékek:

 

  • infrastrukturális beruházásokat támogató hitelkonstrukciók;
  • vízközmű hitelek, pályázaton elnyert támogatások előfinanszírozása;
  • lakásépítési és felújítási hitelek;
  • lakás szövetkezetek, társasházak építéséhez, felújításához kapcsolódó hitelek. 
     

A hitelek lakossági részének finanszírozására a legnépszerűbb termékünk a Fundamenta lakástakarék-pénztár által ajánlott lakás előtakarékossági konstrukció.

 

Az önkormányzatok részére biztosított állami kamat- és egyéb támogatások igénybevétele biztosított a Takarékszövetkezeten keresztül.

 

A Takarékszövetkezet saját jogú devizahitelezést végez, így az önkormányzat likviditási hiányának és beruházásainak finanszírozására nemcsak forint, hanem CHF, ill.EUR alapú hiteleket is tudunk biztosítani.


Bankgarancia:

 

Bankgarancia nyújtásával a Takarékszövetkezet kötelezettséget vállal arra, hogy meghatározott feltételek bekövetkezése esetében és határidőn belül a kedvezményezettnek fizetést fog teljesíteni. A bankgarancia forint vagy devizakötelezettség teljesítésére irányulhat, feltételeit külön szerződés rögzíti.

Hirdetmények