1. Kezdőlap
 2. Lakosság
 3. Megtakarítások
 4. Takarék számlabetét

Takarék számlabetét

Takarék számlabetét a kamatozó betétkönyv modern párja

A Takarék számlabetét elsődleges célja, hogy a természetes személyek által igen kedvelt Kamatozó takarékbetétkönyv (könyves betét) kiváltására – a betétkönyv megszokott funkcióit megtartó, a kamatozás módjában megegyező – korszerűbb számlás megtakarítási lehetőséget biztosítson. Ugyanakkor a kényelmes, rugalmas, valamint a korábbi betételhelyezésekhez történő (akár eseti, akár folyamatos) hozzávezetésre egyaránt alkalmas számla.

 

 • A Takarék számlabetét megnyitására betétszámla szerződés alapján kerül sor.
 • A Takarék számlabetét két névre is szólhat (tulajdonos és társtulajdonos minőségben).
 • Egy ügyfél (különböző megtakarítási céljainak érdekében) több Takarék számlabetétet is nyithat.
 • Elhelyezése az ügyfél választása szerinti összegben és gyakorisággal történik a betétszámlán.
 • A Takarék számlabetétben történő elhelyezésnek nem feltétele bankszámla nyitása. Így a kizárólag megtakarítani kívánó ügyfeleknek – akik a bankszámla által nyújtott szolgáltatásokat nem kívánják igénybe venni – kényelmes betételhelyezési lehetőséget jelent.
 • A Takarék számlabetét nem feltételezi bankszámla meglétét, de nem is váltja ki a pénzforgalmi jellegű bankszámlát. Megtakarításra, és nem a szokásos fizetési megbízások teljesítésére szolgál. (A betétszámláról ezért pl.: nem teljesíthetők csoportos beszedéssel kapcsolatos tranzakciók, a számla nem képezheti fedezetét bankkártya tranzakcióknak stb., sőt átutalási megbízás sem kezdeményezhető róla.
 • A bankszámlával rendelkező ügyfelek rendszeres átutalással folyamatosan megtakaríthatnak a betétszámlán anélkül, hogy külön intézkedniük kellene az átvezetéssel kapcsolatban, ugyanakkor rendkívüli (eseti) elhelyezésre is korlátozás nélkül lehetőségük van.
 • Rugalmassága miatt minden korosztály és különböző ügyfélcsoportok igényeinek kielégítésére egyaránt alkalmas.

 

 

Hirdetmények